U nedjelju, 22. prosinca 2019. godine u restoranu Tusculum, svijeću četvrte adventske nedjelje zapalili su novinari tiskanih medija, uz predstavnike turističkih zajednica i Splitsko-dalmatinske županije.
Gastroadvent u Splitu je jedinstvena manifestacija koja je svojevrsna fuzija nutricionizma, gastronomije i turizma. Punih deset godina promiče mediteransku prehranu i ostavlja svoj trag kroz rad i poruke o mediteranskim namirnicama. Tako je ove godine centralna namirnica ružmarin, najsnažniji antioksidans među mirišljavim biljkama.
Svijeću ljubavi zapalili su novinari tiskanih medija uz degustaciju navedenih jela u restoranu Tusculum gdje se svim gostima nudi posebna gastronomska priča inspirirana mediteranskom i dalmatinskom kuhinjom. Novouređeni prostor, nalik na rimsku konobu, idealna je kulisa za završetak desetog Gastroadventa u Splitu. Tijekom godine u ovom restoranu gostima se nudi jelovnik baziran isključivo na lokalnim i domaćim namirnicama te stavlja naglasak na kvalitetu i autohtone hrvatske proizvode te eko-uzgoj. U raskošnom restoranu vrhunskog hotelu je i raskošna trpeza ambicioznog cheffa koji svoju inspiraciju nalazi u istraživanju jela rimske kuhinje. A baš recepti iz tih vremena otkrivaju upotrebu kozjeg sira i ružmarina: dalmatinska pašticada s domaćim njokima i ružmarinom, file lubina s pancetom i kozjim sirom, gratinirano povrće s kozjim sirom, pečena teletina u vinu i ružmarinu, punjene paprike s kozjim sirom, pileći file s bijelim vinom i ružmarinom, pečeni krumpir punjen kozjim sirom i ružmarinom, mediteranska pogača, bakalar na dalmatinski, pita od svježeg i kozjeg sira, kolač šefa kuhinje od ružmarina.

 

Paljenjem četvrte svijeće, svijeće ljubavi, u hotelu Salona Palace zaključena je deseta po redu manifestacija Gastroadventa u Splitu.                        Kroz prošlih deset godina ostavili smo svoje tragove u promicanju mediteranske prehrane, a naš trud se isplatio. Pratite naše tragove! Promovirajte mediteransku prehranu koja nas ipak jako snažno brendira i čini posebnim.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime