Ovaj dio tijela je zapravo najveći endokrini organ putem kojega opskrbljujemo naš organizam energijom kao i sve drugo neophodno za metaboličko funkcioniranje organizma. Iznimno dobro su istražene probavne faze od ulaska hrane i pića pa do potpune razgradnje i eliminacije.

Probava ili digestija je vrlo složen proces koji se odvija pod utjecajem brojnih enzima i hormona. U našim crijevima je milijarda dobrih bakterija koje su zadužene i za ravnotežu u probavnom sustavu. Diktiraju savršen odnos i štite od najezde bakterija, virusa, gljivica, parazita te mnogih toksina (organskih i anorganskih) sa kojima se redovito susrećemo konzumacijom hrane i pića.

Ukoliko je potreba zaštititi organizam od bakterije neophodna je konzumacija antibiotika koji dovodi u privremeni nered ravnotežu probavnog sustava.
Svojim stilom života (ne)svjesno i podmuklo otežavamo i narušavamo optimalnu ravnotežu probavnog sustava i zapravo urušujemo svoj imunološki sustav.
Sve veći broj istraživanja potvrđuje povezanost “kvalitete” sluznice želuca i crijeva sa snagom imunog sustava.

Ciljanom i sustavnom probiotskom terapijom može se pojačati imunitet. Unosom probiotika stimulira se bujanje dobrih stanica a tako se povećava i kapacitet fagocitoze neutrofilnih granulocita

Subbiotici snaže crijevnu barijeru te se izbjegava tzv “sindrom probušenih crijeva” i stvara brana prodora antigena u serum
Sve ovo nas navodi na pomisao jednostavnog rješenja: piti probiotike i riješili smo nedostatak dobrih bakterija i oslabljeni imunitet ?

Najpoznatiji i najčešći unos probiotika je konzumiranjem fermentiranih mliječnih proizvoda.
Nedostatak je ovih bakterija jer one nisu tzv “ljudske bakterije” a kao i kod farmaceutskih pripravaka otvoreno je pitanje kako će na njih djelovati kiselost našeg želuca.
Stoga se u dijetetskim savjetovalištima i određuje individualna terapija probioticima.
Ono što je zajamčeno korisno i što je dostupno svima je unos prebiotika. Potrebno ih je unositi svakodnevno, jer to su zapravo najsigurniji lagani oblici zaštite crijeva.

Jedan od savršenih proizvoda koji je prebiotik, ujedno je ugodan svima dostupan i konforan za pripremu je BIANKA 100 %
Predlaže se djeci, trudnicama, sportašima, rekovalescentima, kirurškim bolesnicima…..SVIMA.

Probiotici su živi bakterijski mikroorganizmi koji poboljšavajući crijevnu mikrobnu ravnotežu.

Prebiotici su neprobavljivi ugljikohidrati čijim rastvaranjem se stvara propionska, octena i maslačna kiselina, a koje snizuje pH u crijevu i tako uništava patogene mikroorganizme, probiotici zapravo podstiču rast i razvoj normalne crijevne flore.
Kažemo da su oni hrana za naše dobre bakterije. Subbiotikom se naziva preparat koji je spoj probiotika i prebiotika.

Ako dan započnemo sa prebiotikom dajemo podršku probavnom sustavu koji je tijekom dana izložen stalnim narušivačima optimalne mikroflore a to su: aditivi, konzervansi, pretjerivanje sa slatkišima, alkoholna pića, stres, rafinirana hrana, lijekovi, cigarete, kisela hrana.

Bianka se može piti samostalno (sa vodom) kao dodatka mlijeku (bijela kava), dodati u pecivo ili neko drugo jelo. Bijelu kavu možete pripremiti sa animalnim mlijekom i biljnim mlijekom a prebiotički učinak je jednak.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime