Gastroadvent u Splitu je jedinstvena manifestacija koja je svojevrsna fuzija nutricionizma gastronomije i turizma. Punih deset godina promičemo mediteransku prehranu i ostavljamo svoj trag kroz rad i poruke o mediteranskim namirnicama.

Ističemo benefite pojedinih namirnica, njihove dokazane i vjerovane vrijednosti te u kojem gastronomskom obliku daju najbolje učinke na ljudsko zdravlje. Kroz recepture se podsjećamo na tradicionalnu uporabu i primjenu koja daje integritet pojedine mikrolokacije. Gotovo poput božanstva čuvaju se davni recepti i promatraju tragovi koje su ostavile generacije prije nas.

Hrana je mudrost ali i iznenađenje. Tako svake nedjelje s posebnim isčekivanjima kušamo mediteranske namirnice u gastronomskim čarolijama vrijednih chefova koji ostavljaju trag svoga vremena.

Najveći trag uz vrijedne domaćine i pokrovitelje kroz prethodni deset godina ostavili su novinari koji svake adventske nedjelje donose svjetlo u grad podno Marjana.
Svojim objavama šalju vijest u svijet i zauvjek bilježe naše tragove.

Fotoreporteri, radijski i tv novinari kao i svi oni čije pisane riječi dijele zrnce našeg truda i najbolja su pozivnica gostima koji žele iskusiti mediteransku prehranu svojstvenu našim destinacijama.

Kroz proteklih deset godina na tanjuru smo ponudili stotine jela posvećenih, smokvi, rogaču, kamilici, luku, bademu….uz vina koja su pedantno i stručno probirana za određeno jelo uz najveću odu maslini i maslinovom ulju. Najdublji trag koji ostavljamo je znanjem i suradnjom.