Tijekom ljeta su velike dvojbe oko poželjne temperatue pića kojim se želimo okrijepiti. Privlačno izgledaju hladne bočice po kojim se skuplja rosa i to u očima žednog izgleda kao oaza pustinjskom šetaču.

Čaše u zveckaju kocke leda uronjene u kokteli znatno su primamljivije od mlakih ili pak toplih napitaka od čije nam je blizine na stolu vruće.
Topli čajevi su beduinima bili redovita okrepa na užarenim pustinjskim putovanjima. Znači li to da čaj bolje i uspješnije hladi?

Beduini su imali manje zalihe vode koja se na visokim temperaturama teško očuvala ispravnom a posebno je njen okus stajanjem gubio na privlačnosti. Pri pripremi čaja voda se zagrije te tako i zdravstveno stabilizira jer grijanjem se uništavaju mogući mikroorganizmi. Beduini su koristili listove čajevca kako bi piće učinili ugodnijim a ujedno i bogatijim. Nerijetko su u takav čaj dodavali kardamon kako bi imali više snage i dodatno pojačali zdravlje probavnog sustava. Kardamon je iz familije đumbira i njegovo prisustvo u hrani i piću u manjim količinama je blagotvorno za zdravlje.

Ukoliko se želite osvježiti i pritom zablistati svakako je najmudriji odabir čaj SPARKLY.
On sadrži đumbir sličnog djelovanja beduinskom kardamon a u SPARKLY čaju je I ginko što jamči blistavu snagu uma.

Čaj besprijekorno ugodne arome i može se piti potpuno nezaslađen dok njegovom britkom okusu ne smetaju zaslađivači.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime